سایت آکادمی رادیب

آموزش ساخت چایلد تم در وردپرس Child theme

آموزش ساخت چایلد تم در وردپرس Child theme

آموزش ساخت چایلد تم در وردپرس Child theme
هادی قربانی
زمان انتشار دوره : ۱۳۹۷/۸/۳۰

هادی قربانی هستم یک توسعه دهنده و عاشق وب . یکی از دلایلی که در سایت کمپ تاتس فیلم آموزشی تولید می کنم که میشه گفت مهم ترین دلیل اینه که در سطح وب فارسی آموزش های زیادی هست که هر کسی میخره ازشون راضی نیست. افراد بی تجربه میان یه سری موارد رو الکی میگن و خدا تومن از مردم که واقعا نمیدونن این پول رو از کجا آورده تا بتونه این دوره ها رو بخره میگیرن. آموزش هایی که تولید می کنم تضمین صد در صد میدم که هر کسی ببینه کاملا رضایت کامل خواهد داشت. من شیوه تدریس خودم رو دارم و به نحوی مباحث رو ارائه میدم که هر کسی حتی اگر تو زمینه های مورد نظر چیزی هم بلد نباشه کلیه موارد رو به طور کامل یک بار برای همیشه یاد بگیره.

افراد با استعداد و کسانی که پشتکار خوبی دارن رو خیلی دوست دارم و تا جایی که بتونم بهشون در زمینه هایی که تجربه دارم کمک میکنم تا به چیزی که می خوان برسن. 

دست آورد های هادی قربانی

- مدیر و موسس جامعه وبدونی

- مدیر و موسس وبدونی مارکت

- مدیر و موسسه کمپ تاتس سایت آموزش انلاین

- راه اندازی بیش از 5 هزار سایت

- پشتیبانی بیش از 4 هزار سایت مختلف

- تاسیس وب سایت بیگ تم ( تو زمینه کاری خودش اول بود ) که به فرد دیگری واگذار شد

- تاسیس سایت دیجی وردپرس یکی از مراجع حرفه ای وردپرس در ایران

- ارائه بیش از هزاران مقاله در زمینه های مختلف

- تسلط به زبان HTML و HTML5

- تسلط به CSS و CSS3

- تسلط به زبان php

- تسلط به جی کوئری و آجاکس

- تسلط در طراحی قالب های وردپرس

- تسلط در طراحی سیستم های حرفه ای تحت وب

- ارائه آموزش خصوصی به بیش از 1000 نفر

- سئو و بهینه سازی چنیدن وب سایت بزرگ و کوچک

- آشنایی کامل و تسلط به ابزار ها و سیستم های مختلف گوگل

- مشاوره سئو به بیش از هزار سایت و کسب و کار های اینترنتی

- مشاوره راه اندازی کسب و کار اینترنتی

- و بسیاری موارد دیگه که اگه بنویسم تموم نمیشه ... :)

مواردی که دوس دارم دائما باهاشون سر و کله بزنم:

- توسعه دهنده وب 

- طراحی وب سایت های حرفه ای 

- وردپرس ( یه زمونی هم خورد و خوراک و خواب و همه چیم شده بود وردپرس )

- سئو ( زمینه ای هست که تخصص زیادی بدست آوردم و تسلط کامل دارم بهش )

- فریم ورک سیمفونی ( در عرض 1 ماه بهش مسلط شدم سیستم قدرتمندی هست )

- برنامه نویسی به زبان های مختلف

- تبدیل جامعه وبدونی به بزرگترین برند کسب و کار اینترنتی و کار آفرینی

- تبدیل کمپ تاتس به بزرگترین بزند آموزش انلاین در ایران و خاورمیانه

- تبدیل وبدونی مارکت به بزرگترین و برند و بازار فایل های دیجیتال

- و ...

یه سری مواردی هم هست که متاسفانه به دلیل سو استفاده برخی افراد سودجو اینجا اسمی ازشون نمیبرم. ولی بهتون قول میدم هر سرویسی و دست آورد و حتی علایقی که داشتم رو اینجا براتون بنویسم.

ساخت چایلد تم در وردپرس برای کسانی که می خواند از پوسته بچه یا قالب فرزند استفاده کنند. در این دوره رایگان نحوه ایجاد Childtheme و کاربردهای اون رو با هم بررسی می کنیم. اینکه ( تم چایلد ) چیه و چرا در برخی پکیج های قالب وردپرس پوشه ای به نام چایلد تم وجود دارد. با این دوره رایگان آموزش وردپرس همراه ما باشید.

چایلد تم چیست ؟

چالید تم به انگلیسی Child theme معنی آن پوسته فرزند می باشد. چایلد تم قالب فرزند قالب اصلی یا والد می باشد. ( مثل یک پدر (والد) و یک پسر (فرزند) ) . چایلد تم به صورت یک پوشه مجزا در کنار برخی قالب های وردپرس توسط طراحان به مشتریان ارائه میشود. در صورت نیاز به تغییرات در سورس قالب اصلی شما می توانید تغییرات را روی پوسته فرزند انجام دهید تا در بروزرسانی های بعدی مجبور نباشید تغییرات را مجددا روی نسخه جدید قالب اعمال کنید.

چایلد تم در منبع وردپرس : wordpress child theme

کاربرد های چایلد تم در وردپرس

حتما تا به حال از یک قالب آماده وردپرس استفاده کردید. قالبی که شما از فروشگاههای فروش قالب وردپرس خریداری میکنید هر چند وقت یکبار بروزرسانی می شوند و شما می تواند نسخه جدید را به صورت رایگان دریافت کنیم. حال اگر شما قصد داشته باشید تغییرات زیادی در قالب خریداری شده خود اعمال کنید مجبور خواهید بود بعد از هر بار دریافت نسخه جدید تغییرات را روی نسخه های جدید مجددا اعمال کنید و این عمل واقعا غیر منطقی و وقت گیر خواهد بود.

یک مقاله مفید: وردپرس چیست

آموزش ساخت چایلد تم در وردپرس

اینجاست که فایل چایلد تم در وردپرس به کار شما میاد. به این صورت که شما می توانید هر چقدر تغییر که مد نظر دارید رو روی قالب فرزند ( Child theme ) اعمال کنید. آن هم یکبار برای همیشه. پوشه چایلد تم به عنوان یک پوشه مجزا در کنار پوشه اصلی قالب در پوشه themes سایت شما قرار میگیره. و شما بعد از هر بار بروزرسانی قالب فقط کافیست قالب اصلی را جایگزین کنید و چایلد تم همچنان سر جای خود باقی بماند. این صورت تغییرات شما از بین نخواهد رفت و همه ویرایشات انجام شده شما از پوشه مربوط به پوسته فرزند وردپرس خوانده می شود.

احتمالا تا اینجا متوجه شدید که چه استفاده از چایلد تم وردپرس می توان داشت.

نحوه ساخت چایلد تم در وردپرس

برای ساخت چایلد تم ما در این بخش به دو روش دستی و افزونه میپردازیم. یعنی شما می توانید به راحتی در کمتر از چند دقیقه خودتون با چند کار ساده یک پوسته فرزند برای قالب اصلی خود ایجاد کنید. و یا اینکه با استفاده از افزونه ای که برای اینکار در نظر گرفته شده اقدام به ساخت خودکار چایلد تم کنید. خب بریم سراغ ساخت و ایجاد child theme وردپرس.

آموزش نصب قالب وردپرس را از دست ندهید

ساخت چایلد تم به صورت دستی : در این روش باید شما وارد هاست خود شوید و به مسیر wp-content/theme مراجعه کنید. داخل این پوشه شما قالب هایی که نصب کردید را میبینید. به فرض نام قالب اصلی شما که روی وردپرس نصب کرده اید camptuts باشد. در این صورت شما داخل همین پوشه themes در کنار قالب اصلی یک پوشه ایجاد کنید به نام camptuts-child . توجه داشته باشید نام پوشه پوسته فرزند باید حتما اسم پوشه پوسته اصلی + child در آخرش باشد.

حال وارد پوشه ای که ساختید بشید. داخل این پوشه یک فایل با نام style.css ایجاد کرده و کد زیر را داخل آن قرار دهید.

/*
Theme Name: camptuts Child
Template: camptuts
*/

در کد بالا ما نام چایلد تم و نام پوسته اصلی (والد) رو مشخص کردیم.

یک فایل دیگر داخل پوشه چایلد تم ایجاد شده به نام functions.php درست کنید و کد های زیر را داخل آن قرار دهید.

<?php
add_action( 'wp_enqueue_scripts', 'enqueue_child_theme_styles', PHP_INT_MAX);
function enqueue_child_theme_styles() {
  wp_enqueue_style( 'parent-style', get_template_directory_uri().'/style.css' );
}
?>

در کدهای بالا ما به وردپرس اعلام کردیم که این کد مربوط به چایلد تم ما هست و آدرس فایل استایل که در مرحله قبل ایجاد کردیم رو بهش دادیم.

حالا اگر شما وارد مدیریت وردپرس شده و به بخش نمایش » پوسته ها مراجعه کنید , میبینید پوسته فرزند با نام camptuts child به لیست پوسته های شما اضافه شده. اکنون می توانید با کلیک روی دکمه فعال کردن پوسته فرزند رو روی سایت وردپرس خودتون فعال کنید.

توجه داشته باشید نحوه استفاده را در پایان خواهم گفت.

ساخت چایلد تم با استفاده از افزونه One-Click Child Theme : در این روش شما دیگری نیازی نیست به صورت دستی کارها را انجام دهید. برای ساخت چایلد تم در وردپرس با استفاده از افزونه موارد گفته شده در ادامه را قدم به قدم انجام دهید

  • وارد مدیریت وردپرس شده و به بخش افزونه ها » افزودن مراجعه کنید
  • در کادر جستوجوی سمت چپ One-Click Child Theme نوشته و اینتر بزنید
  • نام افزونه برای شما ظاهر می شود روی نصب کلیک کنید
  • بعد از نصب روی دکمه فعال کردن کلیک کنید.

بعد از نصب افزونه وردپرس One-Click Child Theme به بخش نمایش » پوسته ها مراجعه کنید. در این بخش اگر اشاره گر ماوس خود را روی نام قالب وردپرسی که قصد داریم برای ان چایلد تم درست کنید ببرید. میبینید که یک دکمه به نام child theme اضافه شده است. کافیست روی دکمه کلیک کنید تا به صورت خودکار یک پوشه برای چایلد تم شما در کنار پوشه اصلی قالب ایجاد شود.

توجه داشته باشید افزونه های زیادی برای این کار وجود دارد تا بتوانید به راحتی اقدام به ایجاد چایلد تم در وردپرس کنید. خی از این افزونه ها عبارتند از:

  • افزونه Child Theme Generator
  • افزونه وردپرس Generate Child Theme
  • افزونه WPS Child Theme Generator
  • و ....

خب تا اینجا ما موفق شدیم در وردپرس برای قالب والد و اصلی خودمون یک چایلد تم ایجاد کنیم.

نحوه استفاده از چایلد تم در وردپرس

بعد از طراحی و ساخت child theme در وردپرس قصد داریم از این پوسته فرزند مربوط به پوسته والد استفاده کنیم. فرض کنید شما در قالب اصلی خود یک پوشه بنام css دارید که داخل آن یک فایل به نام main.css وجود دارد. حالا اگر بخواهید تغییراتی در این فایل ایجاد کنید. باید داخل پوشه چایلد تم خود عینا این فایل ها و پوشه ها رو ایجاد کنید. ما داخل پوشه چایلد تم یک پوشه بنام css ایجاد کرده و در داخل آن یک فایل با نام main.css ایجاد می کنیم.

حال اگر شما تغییرات موجود در فایل main.css اصلی را در این فایل جدید که داحل چایلد تم ایجاد شده قرار دهید. تغییرات شما روی سایت اعمال خواهد شد.

کلیه فایل ها به همین شکل می باشد. اگر شما داخل پوسته والد همچین مسیر و فایلی داشته باشید camptuts/inc/lib/pane/options.php و قصد اعمال تغییراتی در این فایل داشته باشید. باید همین مسیر را در چایلد تم و پوسته فرزند ایجاد کنید. به این شکل camptuts-child/inc/lib/panel/options.php و بعد از ایجاد کدهای موجود در options.php اصلی را داخل options.php جدید که در داخل پوشه چایلد تم ایجاد کردید کپی کنید. و در نهایت هر تغییری که می خواهید روی آن اعمال کنید.

نحوه خوانده شدن اطلاعات از فایل چایلد تم در وردپرس به این شکل می باشد. اگر شما در فایل options.php که در پوسته فرزند وجود دارد تغییراتی اعمال کنید. وردپرس فایل مربوط به چایلد تم و تغییرات شما را نمایش خواهد داد. یعنی فایل چایلد تم نسبت به پوسته والد اولویت دارد.

ساخت چایلد تم و استفاده از childe theme وردپرس

کاربردهای مفید چایلد تم برای فارسی سازی قالب های وردپرس

افراد زیادی در حال فارسی سازی قالب های وردپرس هستند. همان طور که میدانید در فارسی سازی قالب وردپرس انگلیسی لازم است استایل ها راستچین شود , فایل زبان ترجمه شود و فونت های فارسی به آن اضافه شود. زمانی که بروزرسانی قالب مجددا توسط فارسی ساز دریافت می شود لازم است تغییرات را یا مجددا انجام دهید و یا فایل هایی که قبل آماده شده را جایگزین کند. البته روش جایگزین کردن مشکلات خاص خود را دارد.

اما فارسی سازان قالب های وردپرس می توانند تغییرات مربوط به فارسی سازی قالب وردپرس را در پوشه چایلد تم ایجاد کنند تا نیازی نباشد هر بار بعد از دریافت نسخه جدید تغییرات لازم را روی آن اعمال کنند.

پیشنهاد : دوره فیلم آموزش فارسی سازی قالب و افزونه وردپرس

پوشه چایلد تم همراه با قالب وردپرس چیست

شاید شما هم تا به حال قالب هایی خریداری کردید که داخل پکیج قالب خریداری شده در کنار قالب اصلی یک پوشه با نام theme-child وجود دارد. این پوشه همان چایلد تم هست که ما در این آموزش اقدام به ساخت اون کردیم. برخی طراحان خودشون همراه قالبی که ارائه می کنن فایل چایلد تم مربوط به پوسته وردپرس طراحی شده را نیز ارائه میدن. 

به طور کلی چایلد تم برای اعمال ویرایش و تغییراتی روی پوسته اصلی می باشد بدون اینکه تغییراتی در فایل های اصلی قالب صورت گیرد. و مزیت مهم آن این است که بعد از هر بار بروز رسانی نیازی به اعمال مجدد تغییرات نخواهد بود.

روش هایی برای سفارشی سازی قالب های وردپرس بدون چایلد تم

در صورتی که قصد ندارید از چایلد تم برای اعمال تغییرات و سفارشی سازی های خود استفاده کنید. می توانید از روشهایی که در ادامه گفته شده بهره مند شوید

ویرایش و سفارشی سازی فایل های استایل و css قالب

برای سفارشی سازی کدهای سی اس اس قالب وردپرس شما می توانید از چندین افزونه مختلفی که برای این کار نوشته شده استفاده کنید. افزونه های زیادی برای ویرایش فایل های استایل قالب وردپرس وجود دارد که ما در ادامه 4 مورد از بهترین افزونه های سفارشی سازی استایل و css پوسته وردپرس را برای شما نام بردیه ایم.

  1. Simple Custom CSS
  2. WP Add Custom CSS
  3. TJ Custom CSS
  4. Jetpack Custom CSS

سفارشی سازی فایل های جاوا اسکریپت و جی کوئری قالب وردپرس

برای اعمال تغییرات روی فایل های js همچون ویرایش استایل ها افزونه های زیادی وجود دارد. شما به راحتی با استفاده از افزونه هایی که در ادامه لیست شده است هر نوع تغییری را در کدهای JavaScript و Jquery قالب وردپرس خود اعمال کنید.

  1. Header and Footer Scripts
  2. Scripts n Styles
  3. Custom JavaScript Editor

سفارشی سازی فایل فانکشن قالب وردپرس functions.php

و در نهایت اگر قصد دارید توابع قالب خود را ویرایش کرده یا یک سری تواع و کدهای جدید که از طریق فایل functions.php به قالب اضافه میشود را به سایت وردپرس خود اضافه کنید . می توانید از افزونه که در زیر اسم آن را برای شما مشخص کرده ایم استفاده کنیم.

  1. My Custom Functions

در سه روش بالا شما می توانید بدون استفاده از چایلد تم وردپرس تغییرات دلخواه خود را روی پوسته وردپرس و والد خود اعمال کنید. در این صورت باز هم بعد از هر بار بروزرسانی تغییرات به خاطر اینکه از طریق افزونه های وردپرس بوده , پاک نخواهند شد و نیازی به اعمال مجدد تغییرات نخواهد بود.

Wordpress Child Theme

In this tutorial, we explain how to create the Child Theme for WordPress. You can easily design and build the Child Theme for your parent theme with the above description.
What is the Child Theme?
Child Theme is a child theme in WordPress. With the child theme, you can apply any changes to your site. We do not need to make changes to the parent theme.
Methods for making the Child Theme

  • Creating a Child Theme Manually
  • Creating a Child Theme Using a Plugin

پیشنهاد: دوره آموزش کار با وردپرس 0 تا 100

منبع: آکادمی رادیب بزرگترین سایت آموزشی ایران

0 دیدگاه برای این آموزش ثبت شده است

آواتار
برای ثبت دیدگاه باید شوید.

هادی قربانی این آیتم را پشتیبانی میکند

دارای پشتیبانی

حداقل و حداکثر زمان پاسخگویی 1 الی 2 روز کاری میباشد.

توجه داشته باشید

راه ارتباطی برای پشتیبانی محصولات از طریق سیستم تیکتینگ آکادمی رادیب می باشد

مواردی که لازم است بدانید:

  • پاسخگویی به سوالات قبل از خرید در بخش دیدگاهها
  • پاسخگویی به سوالات و مشکلات بعد از خرید از طریق تیکت
  • تنها مواردی که مربوط به محصول خریداری شده است شامل پشتیبانی می باشد
  • ارائه بروزرسانی های رایگان در صورت وجود

مواردی که شامل پشتیبانی نمی شود:

  • آموزش اختصاصی مباحث.
  • آموزش های جانبی مربوط به دوره خریداری شده.

شرایط و قوانین را حتما مطالعه کنید.

سرفصلی برای این محصول ایجاد نشده است
توسط
توسط
توسط
توسط
توسط