hotjar چیست ؟ مدیریت رفتار کاربران در سایت
اگر شما هم مدیری یک وب سایت هستید قطعا دوست دارید حرکات , رفتار و فعالیت کاربران سایتتان را زیر نظر داشته باشید. منظور از زیر نظر داشتن کلیک روی بخش های مختلف , صفحات محبوب و خیلی چیزای دیگه هست. حتما با سرویس هایی مثل گوگل آنالیتیکس و وبمستر تولز (گوگل سرچ کنسول) آشنا هستید. با استفاده از این ابزار ها می توان برخی از فعالیت های کاربران را در سایت زیر نظر داشت. آموزش گوگل سرچ کنسول را از دست ندهید.
با استفاده از این نوع سرویس ها می توان اقدام به سئو و بهینه سازی سایت کرد. به این صورت که بعد از پیدا کردن بخش ها محبوب و کلمات کلیدی پر طرفدار می توانید آنها را به صورت حرفه ای سئو سازی کرد. دوره های بخش آموزش سئو سایت را از دست ندهید.
ما در این مقاله یکی از بهترین سرویس هایی که می توانید با استفاده از آن کاربران سایت خود را به طور کامل زیر نظر داشته باشید را به شما معرفی می کنیم.
hotjar سرویس مدیریت رفتار کاربران در بین صفحات سایت
هاتجار (hotjar) نام یک وب خارجی هست که یک سرویس فوق العاده کاربردی برای مدیران سایت ها ارائه میدهد. وب سایت های بزرگی از این سرویس برای مدیریت کاربران سایت خود استفاده می کنند. شاید باور نکنید اما خود گوگل در سرویس تگ منیجر (Tag Manager) خود که در رابطه با کنترل و زیر نظر داشتن تعداد کلیک روی کلمات و صفحات مختلف می باشد از همین سرویس استفاده کرده است.
برای اینکه درک درستی درباره سایت و سرویس hotjar داشته باشید به تصویر زیر نگاه کنید.
همان طور که مشاهده می کنید. یک وب سایت با استفاده از سرویس و خدمات سایت hotjar می تواند مثل تصویر بالا متوجه تعداد کلیک روی بخش های مختلف را متوجه شود. قسمت های پر رنگ بدین منظور است که کاربران اکثرا روی این بخش ها کلیک می کنند. فکر می کنم دقیقا بهمیده باشید که این سرویس برای شما چه کاری انجام میدهد.
چرا باید از سرویس hotjar استفاده کرد
اگر یک مدیر خلاق باشید حتما میدانید که با استفاده از این ابزار کاربری می توان به راحتی متوجه شوید چه صفحاتی دارای محبوبیت بیشتری هستند و تمرکز بیشتری روی آنها داشته باشید. شما با شناسایی حرکات کاربران در سایت خود می توانید کلمات مهمی که کاربران روی آنها کلیک می کنند را پیدا کرده و به عنوان کلمه کلیدی برای بالا کشیدن سایت خود در نتایج موتور جستوجوهایی مثل گوگل استفاده کنید.
تک منیجر گوگل
نمیدونم اسم تگمنیجر گوگل را شنیده اید یا نه, در حال حاضر سایت های زیادی از این سرویس گوگل استفاده می کنند. با استفاده از این ابزار شما می توانید همین کاری که hotjar برای شما انجام میدهد را روی سایت خود داشته باشید. کلمات کلیدی مهم خود را با استفاده از TagManeger گوگل بدست بیارید و در راستای بهبود سئو و جایگاه خود در نتایج جستوجو مورد استفاده قرار بدید. این سرویس و ابزارک فوق العاده کاربری گوگل با استفاده از سرویس hotjar قدرت گرفته و بر اساس اون گزارشات رو جمع آوری می کنه.
برای ورود به سایت hotjar روی نام آن کلیک کرده و وارد سایت شوید. متاسفانه این وب سایت برای کاربران ایرانی محدود شده و به صورت مستقیم نمی توانید از آن استفاده کنید و لازم است یک وی پی ان جهت عضویت در این سایت داشته باشید. بعد از عضویت و ورود به حساب کاربری خود می توانید از خدمات آن استفاده کنید.
ابزار های جانبی hotjar برای سایت
علاوه بر سرویس فوق العاده مدیریت برخورد کاربران در سایت , هاتجار چند امکان دیگر را در اختیار شما قرار میدهد. مثل : ابزار ارسال بازخورد میزان رضایت مندی کاربران از سایت , ابزار نظرسنجی حرفه ای در سایت , ابزار پرسش و پاسخ و .... که به صورت رایگان می توانید از این ابزار های کاربردی روی سایت خود استفاده کنید.
چه کسانی از سایت hotjar استفاده می کنند
تعداد زیادی از سایت های جهان از این ابزار بی نظیر بهره میبرند. علاوه بر استفاده مستقیم روی سایت , توسعه دهندگان زیادی داخل ابزارها و پروژه های خود از این سرویس نیز استفاده می کنند. برای از این پروژه ها و پلتفرم ها عبارتند از: وردپرس , جوملا , گوگل تگ منیجر , شاپیفاس , دروپال , اینستاپیج , اسکوار اسپیس , لایقت سی ام اس , پرستاشاپ , هاب اسپوت و .....
نحوه استفاده از ابزار hotjar
بعد از عضویت و ورود به سایت , شما باید نام سایت خود را به عنوان یک حساب تعریف کنید. در این صورت یک کد جی کوئری یا جاوا اسکریپت در اختیار شما قرار خواهد گرفت که باید کد مورد نظر را داخل سایت خود در بین تگ head قرار دهید. البته می توانید در پایین کدهای سایت قبل از تگ body نیز آن را قرار دهید فرقی نمی کند. بعد از اضافه کردن کد به سایت خود سرویس ها و ابزارهایی که از آن استفاده می کنید آمار و اطاعات لازم را در پنل کاربری hotjar شما نمایش خواهد داد.
امیدوارم نهایت استفاده از رو از این ابزار کاربردی داشته باشید.
منبع: مجله رادیب
کسانی که این مقاله را خوانده اند مقالات زیر را هم دنبال کرده اند