پیش بینی کرونا covid-19 به کمک هوش مصنوعی

پیش بینی کرونا covid-19 به کمک هوش مصنوعی

حتما در طول هفته های گذشته تعداد افراد زیادی که در خیابان ها و اماکن عمومی از ماسک های فیلتردار استفاده می کنند، توجه شما را جلب کرده است و در اخبار هم شنیده اید که ویروس کرونا در کشور چین شیوع پیدا کرده و هم اکنون بیش از 203 کشور درگیر آن هستند. شاید هم خودتان جزو افرادی باشید که با نگرانی این اخبار را دنبال می کنند و پیگیر لحظه به لحظه ی جزئیات درباره ی تعداد مبتلایان در کشورهای مختلف و فیلمهایی که در فضای مجازی منتشر می شوند هستید! در هر حال باید بدانید اگر این بار را توانستید از این اپیدمی جان سالم به در ببرید، دفعه ی بعد می توانید روی هوش مصنوعی برای آگاهی از وقوع بیماری های مسری حساب کنید. بله، همین طور است. بر اساس آن چه در خبرها آمده است، یک کمپانی استارت آپی در کشور کانادا به نام BlueDot که در زمینه ی هوش مصنوعی فعالیت می کند، حتی قبل از سازمان بهداشت جهانی درباره ی وقوع یک اپیدمی در کشور چین هشدار داده بود. در حالی که سازمان جهانی بهداشت روز نهم ژانویه درباره ی همه گیر شدن ویروس کرونا هشدار داده بود، این کمپانی روز سی و یکم دسامبر سال 2019 به مشتریانش هشدار داده بود تا از شهر ووهان در چین، جایی که شیوع بیماری از آنجا آغاز شده است، دوری کنند. این کمپانی از یک الگوریتم مبتنی بر هوش مصنوعی که اطلاعات اخبار گزارش های خارجی، بیماری های گیاهان و حیوانات و اطلاعیه های رسمی را جست و جو می کند، استفاده می کند تا به مشتریانش درباره ی وقوع اپیدمی هایی مثل کرونا هشدار بدهد. البته این نکته را هم عرض کنیم که محققان ایرانی نیز به دستاوردهای بسیار خوبی در مورد هوش مصنوعی جهت تشخیص ویروس کرونا رسیده اند.

بر اساس گفته های کامران خان مدیرعامل این کمپانی، این الگوریتم از پست های شبکه های اجتماعی استفاده نمی کند، چون نامرتب و بهم ریخته هستند. اما نکته ای که او به ما نمی گوید این است که به داده های مربوط به بلیط های هواپیمایی در سطح جهان هم دسترسی دارد تا مقصد بعدی مبتلایان را پیشبینی کند. به همین خاطر توانسته است پیش بینی کند توکیو، سئول، بانکوک و تایپه شهرهای بعدی برای شیوع ویروس کرونا هستند. کامران خان در سال 2003 زمانی که ویروس SARS شیوع پیدا کرد، به عنوان یک متخصص بیماری های عفونی در بیمارستان تورنتو مشغول به کار بود و آرزو داشت تا راه بهتری برای ردیابی بیماری پیدا کند. 
بعد از چند تست کردن چند برنامه ی پیش بینی کننده، در سال 2014 کمپانی  BlueDot را راه اندازی کرد  که حالا 44 کارمند دارد: پزشکان و برنامه نویسانی که برنامه های تحلیلی نظارت بر بیماری ها را ابداع می کنند. آنها از پردازش زبان های طبیعی و تکنیک های یادگیری ماشین استفاده می کنند تا اخبار مربوط به صد بیماری واگیردار در صد هزار مقاله به 65 زبان را هر روز به همراه داده های هواپیمایی و گزارش های مربوط به شیوع بیماری های حیوانات را غربال کنند. به محض این که غربالگری اطلاعات تمام شد، تحلیل های انسانی شروع می شود و اپیدمیولوژیست ها چک می کنند تا ببینند آیا نتایج از دیدگاه علمی منطقی است یا خیر؟ و سپس گزارش هایی به دولت، بیزینس ها و مشتریان سلامت عمومی می دهد. گزارش ها و نتایج به دست آمده از این کمپانی، به مقامات رسمی سلامت عمومی سایر کشورها، خطوط هوایی و بیمارستان های امدادی ارسال می شود. تنها کارکنان بیمارستانها، بیزینس ها و دولت ها مشتری اطلاعات این کمپانی ها نیستند، بلکه شرکت های  بیمه ی مجدد هم می توانند از اطلاعات آنها استفاده کنند و خودشان را در مقابل وقوع این حوادث مصون نگه دارند.
این که کمپانی BlueDot  این بار موفق بشود یا نه را باید منتظر ماند و دید. اما کارشناسان گزارش می دهند که نسبت به اپیدمی  SARS در سال 2003 این بار مقامات چینی سریع تر وارد عمل شده اند. 
کامران خان همچنین ادعا کرده است که سیستمش می تواند از آرایه ای از اطلاعات شامل: اقلیم یک منطقه، دما و زندگی دامی آن پیش بینی کند که آیا یک فرد مبتلا می تواند باعث شیوع بیماری در آن منطقه بشود یا نه. کمپانی BlueDot قبلا در سال 2016 هم ، ظهور ویروس  Zika را در ایالت فلوریدا شش ماه قبل از این که اتفاق بیفتد پیش بینی کرده بود.
کمانی دیگری به نام  MetaBiota  واقع در کالیفرنیا هم با استفاده از مشاهده ی اطلاعات پروازها توانسته بود از هفته ها قبل تر از شیوع کرونا  در کشورهای تایلند، ایوان، ژاپن و کره ی جنوبی، آن را پیش بینی کند. این شرکت هم از پردازش زبان های طبیعی برای پیش بینی هایش استفاده می کند. همچنین این کمپانی ادعا دارد که با استفاده از اطلاعاتی شامل علائم بیماری، نرخ مرگ و میر و در دسترس بودن مداوا، ریسک گسترش یک اپیدمی را پیش بینی کند. همچنین می تواند راهنمایی باشد که مقامات رسمی بهداشت عمومی چگونه منابع را در طی بحران تخصیص بدهند. 
در حال حاضر محققان با استفاده از هوش مصنوعی به دنبال ساختن واکسن برای ویروس کرونا هستند و قطعا هوش مصنوعی با وارد شدن در این زمینه جان افراد بسیار زیادی را نجات خواهد داد.

منبع:‌ مجله رادیب

ثبت امتیاز برای این مطلب

احساست رو با بقیه تقسیم کن و امتیاز بده
( 5 امتیاز , میانگین امتیازات 5 از 5 میباشد )
جایزه ادبی جلال آل‌احمد چیست؟

کسانی که این مقاله را خوانده اند مقالات زیر را هم دنبال کرده اند



 ورژن سیستم
  • سایت اصلی رادیب
  • آکادمی آموزش آنلاین رادیب
  • فایل مارکت رادیب
تازه ترین و محبوب ترین مقالات را از طریق شبکه های اجتماعی مجله رادیب دنبال کنید