کامپوسر چیست ؟ (composer) کامپوزر

کامپوسر چیست ؟ (composer) کامپوزر

کامپوسر یا کامپوزر به انگلیسی composer ابزاری حرفه ای برای برنامه نویسان و توسعه دهندگان می باشد که با استفاده از آن می توان کارها بزرگی انجام داد. به بیان ساده کامپوسر یک نرم افزار است که روی سیستم ویندوز , لینوکس و .... نصب می شود. با نصب کردن Composer روی سیستم خود شما قادر خواهید بود یک سری پکیج ها رو بدون اینکه نیاز باشد کارها را دستی انجام بدید نصب کنید.

کامپوزر چیست و کاربردهای composer

برای مثال اگر شما قصد داشته باشید فریم ورک لاراول رو نصب کنید لازم است اقدام به دریافت فایل های لاراول کرده و در نهایت به صورت دستی کارهای مربوط به نصب اون رو انجام بدید. در حالی که با استفاده از کامپوسر شما فقط با وارد یک دستور ساده در cmd قادر خواهید بود این فریم ورک رو نصب کنید.

پیشنهاد یادگیری: دوره آموزش فریم ورک لاراول صفر تا صد

تاریخچه composer

Composer برای اولین بار در ماه مارس سال 2012 میلادی به صورت رایگان توسط Nils Adermann و Jordi Boggiano الهام گرفته از NPM و Bundler توسعه و ارائه شد. برنامه نویسان و توسعه دهندگان زیادی در سراسر دنیا در حال استفاده از این ابزار هستند.. به طور مختصر بخواهم بگویم، کامپوزر یک ابزار command line می باشد که داخل آن یک سری دستورات و فرمان های از پیش تعریف شده قرار گرفته است. با استفاده از دستورات مختلف کامپوسر می توان پروژه ها و منابع خارجی را مدیریت و کنترل کرد.

composer چیست

به طور کلی می توان گفت نرم افزار کامپوزر برای راحتی کار توسعه دهندگان می باشد. چون به راحتی می توانند در کمترین زمان ممکن نرم افزار و پروژه های مورد نیاز خود را با یک دستور ساده نصب و راه اندازی کنند.

کامپوسر یک نرم افزار کامنت لاین می باشد. یعنی از طریق کامنت پرامپت command prompt کار می کند. در سیستم عامل ویندوز اگر در بخش جستوجوی نر افزار ها cmd تایپ کنید نرم افزار command prompt رو خواهید دید. که با اجرای اون یک صفحه مشکی ظاهر میشه که به تخته سیاه هم معروف است. همه کارهای کامپوسر از طریق این صفحه مشکلی صورت میگیرد و با وارد کردن دستورات مختلف کامپوسر عملیات مختلفی صورت میگیرد.

نصب انواع پکیج ها و پروژه های تخت وب با استفاده از کامپوزر

با استفاده از کامپوزر می توان انواع فریم ورک های مختلف تحت وب را به راحتی با چند دستور ساده نصب کرد. برخی از این فریم ورک ها که می توان با استفاده از نرم افزار composer اقدام به نصب انها کرد عبارتند از:

پکیج ها و پروژه های زیادی را علاوه بر لیست بالا می توان با استفاده از کامپوسر به راحتی در کمتر از چند دقیقه نصب کرد.

پیشنهاد یادگیری: دوره آموزش کامل وردپرس صفر تا صد

نصب کامپوزر روی ویندوز

برای نصب نرم افزار کامپوزر روی سیستم عامل ویندوز ابتدا به لینک صفحه download composer مراجعه کنید. در صفحه مربوطه در همون ابتدا روی Composer-Setup.exe کلیک کنید تا نرم افزار مربوطه براتون دانلود بشه. بعد از دانلود نرم افزار رو مثل هر نرم افزار دیگه ای روی سیستم عامل ویندوز خودتون نصب کنید. بعد از اینکه نصب کامل شد وارد command prompt بشید. ( در ویندوز در نوار پایین , تسک بار قسمت جستوجو وجود داره یا روی دکمه start سمپ چپ پایین کلیک کنید و در کادر جستوجو cmd را تایپ کنید. ) . سپس روی command prompt کلیک کنید تا برنامه باز بشه. بعد از اجرای کامنت پرامپت یک خط چمک زن مشاهده می کنید که به اون خط فرمان گفته میشه. دستور composer رو تایپ کرده و اینتر بزنید.

اگر نرم افزار کامپوزر رو به درستی نصب کرده باید چیزی شبیه به تصویر زیر برای شما نمایش داده میشود.

کامپوسر یا کامپوزر چیست

در صورتی که این صفحه را مشاهده نکردید یعنی کامپوسر به درستی روی سیستم شما نصب نشده و لازمه مجددا اقدام به نصب اون کنید.

توجه: ابتدا قبل از نصب کامپوزر روی سیتم خود از نصب PHP و ابزار cURL روی سیستم خودتون مطمئن بشید تا مشکلی در اجرا کامپوسر پیش نیاد.

نصب کامپوزر از طریق کامنت لاین

لازم به ذکر است که با استفاده از دستورات کامنت لاین (Command-line) هم می توان کامپوسر را روی سیستم نصب کرد. که بیشتر برای سیستم عامل های لینوکس و مکینتاش کاربرد دارد. برای نصب برنامه کامپوسر از طریق Command-line می توانید به لینک سایت اصلی کامپوسر install composer command line مراجعه کنید. دستورات مربوط به نصب در لینک قرار داده وجود دارند.

نصب composer

کامپوزر فایل ها را از کجا دریافت می کند

شاید برای شما جای سوال باشد که وقتی دستوری را با استفاده از کامپوسر در cmd وارد می کنیم , فایل های را از کجا دریافت و دانلود و می کند ؟ برای پاسخ به این سوال باید بگم که composer  وابسته به یک وبسایت است و کلیه پکیج هایی که از طریق کامپوزر اقدام به نصب آنها می کنیم از سایت packagist ریپازیتوری پیش‌فرض نرم افزار های php می باشد , دریافت می شود. توسعه دهندگان کتابخانه ها و فریم ورک های طراحی شده خود را در سایت packagist آپلود می کنند.  به این شکل که ابتدا یک سری افراد پروژه های مورد نظری که ما نصب می کنیم را داخل سایت پکیجیست آپلود کرده اند و یک سری دستور برای آن در نظر گرفته اند. به همین دلیل با وارد کردن دستور مشخص شده پکیج مورد نظر روی سیستم ما نصب می شود.

منبع: مجله رادیب

ثبت امتیاز برای این مطلب

احساست رو با بقیه تقسیم کن و امتیاز بده
( 9 امتیاز , میانگین امتیازات 4.88 از 5 میباشد )
ساخت کاور پست اینستاگرام مخصوص اکسپلور

کسانی که این مقاله را خوانده اند مقالات زیر را هم دنبال کرده اند



 ورژن سیستم
  • سایت اصلی رادیب
  • آکادمی آموزش آنلاین رادیب
  • فایل مارکت رادیب
تازه ترین و محبوب ترین مقالات را از طریق شبکه های اجتماعی مجله رادیب دنبال کنید