CDN یا شبکه تحویل محتوا چیست ؟

CDN یا شبکه تحویل محتوا چیست ؟

در این مقاله از مجله رادیب سعی بر این داریم تا یکی از پر جستجوترین اصطلاحات را مورد بررسی قرار دهیم تا تمامی کاربران عزیز که در رابطه با این موضوع یعنی CDN چیست ؟ سوال و ابهامی در ذهن دارند با تمامی جنبه های این اصطلاح و موضوع آشنا شود و اطلاعات کاملی در رابطه با Content Delivery Network در اختیار داشته باشند , بدون شک شما نیز به عنوان کاربری فعال در دنیای وب به این اصطلاح برخورده اید و شاید این سوال برای شما پیش امده باشد که این شبکه و یا سیستم چه خصوصیاتی دارد و چه تکنولوژی ای را در اختیار افراد قرار میدهد که در ادامه به بررسی کامل این موضوع می پردازیم . 

سی دی ان چیست ؟ Content Delivery Network

بدون شک مبحث سرعت امروزه یکی از درگیری های فکری در هر زمینه ای اعم از نرم افزاری و وب و ... می باشد که با توجه به اهمیت افزایش سرعت لود صفحات در اینترنت برای وبمستران نمود بیشتر پیدا کرده است تا با افزایش سرعت صفحات وب و سایت خود خود را با الگوریتم هایارائه شده توسط گوگل بیشتر هماهنگ کنند و بدین ترتیب در نتایج بهتر و بالاتری ظاهر شوند بنابراین این عزیزان دست به انجام راهکار های مختلف و تکنیک های متنوعی برای افزایش سرعت لود صفحات سایت خود مینزند که یکی از این راه ها استفاده از CDN می باشد که در ادامه با بررسی نحوه کار CDN با این اصطلاح بیشتر آشنا خواهید شد . 

CDN چگونه کار میکند ؟

مسلما با روند راه اندازی وب سایت ها آشنا هستید که بدین ترتیب می باشد که برای شروع فعالیت وب سایت باید هاستی را تهیه نمایید تا مقدمات راه اندازی وب سایت شما فراهم شود که در صورت استفاده از CDN شما بجای استفاده از یک سرور از چندین و مجموعه ای از سرور های جهانی استفاده میکنید تا محتوای خود را ارائه دهید که بدین ترتیب سرعت لود سفحات وب سایت شما به صورت چشمگیری افزایش پیدا میکند و این مورد علاوه بر همیشه در دسترس بودن وب سایت شما سبب کسب امتیاز از سوی موتور جستجو ها نیز میشود چرا که سرعت وب سایت ها در پدید امدن نتایج تاثیر بسزایی دارد . 

در صورت استفاده از CDN شما اطلاعات خود را بر روی چند سرور متعدد اپلود میکنید که در هنگام ارائه این محتوا و مطالب اعم از فیلم و عکس و متن و ... اطلاعات درخواستی کاربر از سوی سریع ترین سرور به وی ارائه می شود و بدین ترتیب با سرعت بیشتری کاربر میتواند به فعالیت و جستجو در سایت شما بپردازد , وب سایت هایی که از CDN استفاده نمایند عموما در قسمت آدرس بار مرورگر مشخص میشوند که از این سرویس استفاده می نمایند . 

برخی از دلایل استفاده از CDN 

در این بخش به بررسی دلایل استفاده و علاقمندی وبمستر ها و صاحبین وب سایت ها از CDN می پردازیم تا با آگاهی از فواید استفاده از CDN شما هم به یکی از استفاده کنندگان از این تکنولوژی در کسب و کار خود تبدیل شوید .

سرعت بالای این سیستم : 

این سیستم با در اختیار گذاشتن نزدیک ترین و بهترین سرور ها در اختیار شما سرعت لود وب سایت و صفحات شما را به صورت قابل توجهی افزایش میدهد .

تاثیر استفاده از CDN در سئو سایت :

همانطور که میدانید سرعت یکی از فاکتور های موتور های جستجو برای رتبه بندی و ظاهر شدن وب سایت ها در نتایج می باشد از این رو با استفاده از سی دی ان و افزایش سرعت بنابراین امتیاز مثبتی نیز در سئو سایت کسب میکنید .

پیشنهاد می کنیم نگاهی به بخش آموزش سئو در رادیب بیندازید

همیشه در دسترس بودن سایت با CDN :

یکی از مشکلاتی که عمده وب سایت ها با آن روبرو هستند قطعی سرویس و در نتیجه خارج شدن وب سایت ها از دسترس کاربران می باشد که با استفاده از CDN به دلیل ارائه محتوا از سوی چندین سرور این مشکل دیگر بوجود نخواهد امد . 

جلوگیری از حملات :

یکی از رایج ترین حملاتی که موجب از دسترس خارج شدن سرور ها و در نتیجه قطعی سایت میگردد ارسال درخواست های متعدد و بیشمار می باشد که با استفاده از CDN دیگر امکان قطعی سرور ها از طریق این حملات وجود نخواهد داشت و امنیت سایت شما بیشتر می شود . 

رضایت کاربران از استفاده از سی دی ان : 

یکی از مهمترین اصول در مدیریت وب سایت ها راضی نگه داشتن کاربران می باشد که شما با استفاده از سی دی ان و افزایش سرعت لود صفحات و دائمی در دسترس بودن سایت در خدمت کاربران رضایت انها و در نتیجه رضایت موتور های جستجو را نیز کسب میکنید زیرا کاربران با ورود به سایتی که به کندی لود میشود سریعا اقدام به بستن این صفحات میکنند و مسلما این مورد توسط موتور های جستجو تشخیص داده میشود و امتیاز های منفی را برای شما به دنبال خواهد داشت که در صورت استفاده از CDN در کنار ارائه محتوای مفید دیگر از کسب این امتیازات منفی در امان خواهید بود .

پیشنهاد یادگیری: دوره تخصصی آموزش افزایش سرعت سایت وردپرس

انواع CDN : 

به طور کلی میتوان CDN ها را در دو دسته تقسیم بندی کرد :

CDN عمومی :

سی دی ان های عمومی کل وب سایت را کپی کرده و ارائه میدهند .

CDN تخصصی :

برخی از CDN ها که انها را با نام CDN تخصصی می شناسیم تنها برخی از خصوصیات سایت ها همچون فایل های جاوا اسکریپت و CSS و ... را ارائه میدهند . 

اطلاعات کاملی راجع به CDN در این مقاله ارائه گردید و مزایای استفاده از CDN ها و ... مورد بررسی قرار گرفت و از معایب CDN میتوان به پیچیدگی و هزینه های زیادی که بدنبال خواهد داشت اشاره نمود , امیدوارم این مقاله نیز مورد توجه شما عزیزان قرار گرفته باشد .  

ثبت امتیاز برای این مطلب

احساست رو با بقیه تقسیم کن و امتیاز بده
( 4 امتیاز , میانگین امتیازات 5 از 5 میباشد )
IGTV یا تلویزیون اینستاگرام چیست و چگونه کار می کن

کسانی که این مقاله را خوانده اند مقالات زیر را هم دنبال کرده اند



 ورژن سیستم
  • سایت اصلی رادیب
  • آکادمی آموزش آنلاین رادیب
  • فایل مارکت رادیب
تازه ترین و محبوب ترین مقالات را از طریق شبکه های اجتماعی مجله رادیب دنبال کنید