بحران کرونا و فرصت های جدید بازار

بحران کرونا و فرصت های جدید بازار

با سلام خدمت همه همراهان عزیز مجله رادیب ، همان طور که در جریان هستید، سال 2020  با چالش های گوناگونی شروع شد و یکی از بزرگترین آنها ویروس کرونا یا همان covid-19 بود، شکی نیست که ویروس کرونا علاوه بر این که تهدید بزرگی برای سلامتی و جان انسان ها است، یکی از بزرگترین رکودهای اقتصادی بعد از رکود سال 2008 را به وجود خواهد آورد. قطعا در الگوی رفتار و احساسات مصرف کنندگان تاثیر منفی آن احساس خواهد شد. بازار مواد خام و محصولات نهایی و دیگر چیز هایی که وابسته به کشورهای کره ی جنوبی و ایتالیا و چین و دیگر کشورهایی که در جریان این بیماری تلفات زیادی داده اند هم رکودی بی سابقه را تجربه خواهند کرد. مشکلات زیادی درباره ی این بیماری وجود دارد از جمله این که هیچ پیشینه ای درباره آن نداریم و افراد مبتلا ممکن است یک تا دو هفته هیچ نشانه ای نداشته باشند و دیگران را هم مبتلا کنند. البته تاریخ  همیشه ثابت کرده است که جنگ ها و بلایای طبیعی و مشکلاتی از این دست ( مثل جنگ جهانی دوم، یازدهم سپتامبر، وقوع زلزله و سیل در کشورهایی مثل ژاپن و ایتالیا و ...) باعث به وجود آمدن پیشرفت ها و تکنولوژی های چشم گیر و قابل توجهی شده است. قطعا کرونا اولین بیماری اپیدمی قرن بیست و یکم هم باعث تغییرات و پیشرفت های زیادی خواهد شد.

نیاز به تغییر در شیوه های کسب و کار

می دانیم که درصد بالایی از کسب و کارها همچنان به صورت رو در رو انجام می شود. در بسیاری از مناطق این کار ریشه ی فرهنگی دارد ( مثلا در آسیا) و بسیاری مواقع هم به خاطر دلایل استراتژیکی ( مثل استفاده از زبان بدن در طی مذاکره) است، اما شاید یکی از دلایل اصلی آن نبود تکنولوژی مناسب برای برقراری تعاملات است. هرچند خیلی وقت است که از ویدئو کنفرانس برای برگزاری کنفرانس های فروش استفاده می کنیم اما باید پذیرفت که این تکنولوژی نقش کوچکی در فروش و ارتقای آن دارد. نمایشگاه های تجاری و ملاقات با افراد این امکان را فراهم می کند تا رابطه ای آغاز کنند، دموی محصولاتشان را داشته باشند و آنها را به خوبی معرفی کنند و تعاملات نفر به نفر با هم داشته باشند و در همان لحظه از مشتریان فیدبک دریافت کنند. 
در طی چند سال گذشته چند استارتاپ و کمپانی های مرتبط با تکنولوژی سعی کرده اند به طور مجازی رویدادهایشان را برگزار کنند که نتایج  بسیار ضعیفی گرفته اند. ابزار هایی که تا کنون برای همکاری از راه دور ارائه شده اند، نتوانسته اند تمام خواسته ها مشتریانشان را برآورده کنند. استارتاپ  Zoom با داشتن ویژگی هایی مثل سیستم اتاق ویدئوکنفرانس با تمام ویژگی های ممکن که با یک کلیک آیپد کنترل می شود، امکان ارتباط و تماس از اتاق کنفرانس با اتاق کنفرانس دیگر، امکان ارائه ی وایرلس شامل اشتراک گذاری صفحات آیفون و آیپد، امکان کنترل دوربین ها از راه دور و ... نسبت به همتایانش مثل  Skype و  WebEx و  Hangouts و دیگر محصولات مشابه گوگل و سیسکو  در ورود به بازارپیشی بگیرد. بهتر است باز هم به فکر ابزارهای تکنولوژیکی بیشتری برای معاملات، بازاریابی و تعاملات رو در رو باشیم. 

حرکت از صف ها به سمت ابرها (پردازش ابری)

اگر تکنولوژی هایی مثل واقعیت مجازی و واقعیت افزوده را با تجربه ی زندگی واقعی ترکیب کنیم و از آن برای دمو کردن محصولات جدید و صحبت کردن بلادرنگ با نمایندگان کمپانی های مختلف استفاده کنیم، می توانیم مدل های جدیدی برای نمایشگاه های تجاری و ملاقات های حضوری داشته باشیم. البته انجام این کارها آسان نیست. به عنوان مثال، شما آدم هایی را که در نمایشگاه ها می چرخند و برای دیدن دموی تکنولوژی های جدید خصوصا دموهای واقعیت مجازی صف می بندند را در نظر بگیرید: آنها می توانند در دنیای مجازی هم برای تماشای دموها یا ملاقات با نمایندگان کمپانی ها صف بکشند. منابع ابری کلید راه حل هستند: همه چیز از ارائه های ابری تا دستیارهای مجازی می توانند برای بهبود بخشیدن به تجربه ی کاربری موثر و طبیعی به کار گرفته شوند. 
می دانیم که این روزها بیشتر شرکت های مطرح از کارمندان خود خواسته اند تا از را دور و در خانه کار انجام دهند. قطعا اپلیکیشن هایی برای محیط کار های مجازی هم از این به بعد مورد توجه قرار خواهد گرفت.
به این ترتیب نه تنها برای کسانی که عناصر کلیدی تکنولوژی های مختلف را می سازند بلکه برای کسانی که می توانند این تکنولوژی ها را با اپلیکیشن ها و رابط های کاربری ترکیب کنند و این تعاملات را تبدیل به سرویس های خدماتی کنند هم فرصت های شغلی زیادی به وجود خواهد آمد که بتوانند محیط کسب و کار تجاری مجازی را خلق کنند. 

بروز یک ضرورت برای تغییر و تحول

البته چالش بزرگ تر برای تغییر در الگوهای استفاده ی مورد نیاز خواهد بود. چگونه می توانیم چندین نسل از حرفه ای های کسب و کار را راضی کنیم تا به جای مسافرت با هواپیما برای معرفی محصولات و دست دادن برای ایجاد یک رابطه از تکنولوژی و فضای مجازی استفاده کنند؟ این کار قطعا برای نسل جوان ساده تر خواهد بود. (می توانید فیلم  Ready Player One را ببینید.) با وقوع این اپیدمی، این تغییر و تحول کم کم به شکل یک ضرورت درخواهد آمد. شیوع ویروس کرونا تاثیر زیادی روی اقتصاد جهانی داشته و خواهد داشت. همچنین از طریق تکنولوژی و موج دار شدن اقتصاد باعث تغییرات زیادی در جامعه خواهد شد. همچنین باعث خواهد شد مردم به دنبال راه های جدیدتر و با مصرف انرژی کم تر برای رفت و آمد و حمل و نقل در اطراف دنیا برای برگزاری نمایشگاه های تجاری باشند. هرکجا سختی پیش می آید قطعا فرصت ها هم پیش خواهند آمد.

منبع: مجله رادیب

ثبت امتیاز برای این مطلب

احساست رو با بقیه تقسیم کن و امتیاز بده
( 7 امتیاز , میانگین امتیازات 5 از 5 میباشد )
آموزش کسب درآمد آسان از وبسایت

کسانی که این مقاله را خوانده اند مقالات زیر را هم دنبال کرده اند



 ورژن سیستم
  • سایت اصلی رادیب
  • آکادمی آموزش آنلاین رادیب
  • فایل مارکت رادیب
تازه ترین و محبوب ترین مقالات را از طریق شبکه های اجتماعی مجله رادیب دنبال کنید